Skip to content
rivieractief@gmail.com

Allereerste Struingids verschenen

Begin maart is de eerste Struingids verschenen, een handige gids over wandelen en ontdekken langs de rivieren. Er staat veel informatie in over natuur, landschap, cultuur en natuurlijk mooie routes om te struinen. De gids is een initiatief van Rivier Actief en Studio Finton, en gemaakt met mensen die in het gebied wonen en/of werken. Het enthousiasme van deze mensen heeft ervoor gezorgd dat er elk voorjaar een struingids komt.
Een greep uit de onderwerpen:
Boswachter Twan Teunissen neemt je mee naar zijn favoriete plekken in de Millingerwaard. Kasper Heineke vertelt hoe hij al 10 jaar kinderen onvergetelijke jeugdherinneringen aan de Waal meegeeft. Lex Roeleveld neemt je mee op ‘een wereldreis door een stukje typisch Nederlands landschap’, met uitzonderlijk laag water.
Verder krijg je een kijkje in een aantal projecten in de uiterwaarden, waar in snel tempo agrarische of industriële gebieden worden omgetoverd tot natuurparadijs.
De gids is gratis te verkrijgen op diverse ophaalpunten in het rivierengebied. Deze zijn te vinden op www.struingids.nl. Op de website is ook de digitale versie te lezen.

Back To Top