Skip to content
rivieractief@gmail.com

Datum/Tijd
04 mei 2019
15:00 uur


4 mei namiddag kun je kosteloos deelnemen aan een wandeling  ter nagedachtenis aan de Waalcrossers, die in de tweede wereldoorlog de gevaarlijke oversteek maakten naar de overkant van de Waal. In het laatste oorlogsjaar was de Waal namelijk een grensgebied, het zuiden was al bevrijd door de geallieerden en het noorden nog niet.  De Waalcrossers waren verzetsmensen die onderduikers en geallieerde piloten naar bevrijd gebied brachten. Deze  gevaarlijke missies vonden meestal in het donker plaats en in de laatste Oorlogswinter was het steenkoud.  Het beeld ‘De Roeier’ in Zennewijnen staat op de plek waar het huis stond van Leen Papo, één van de Waalcrossers.

We lopen over de Waalstranden naar het monument ‘De Roeier’ in Zennewijnen.  Onderweg staan we stil bij een bomkrater in de uiterwaarden en natuurlijk bij het monument. Om circa 17 uur vertelt  daar een deskundige over de Waalcrossings en legt wethouder van gemeente Tiel Carla Kreuk een krans. Als je wilt, kun je daarna wat drinken en eten op Campingpark Zennewijnen. Aan het begin van de avond lopen we gezamenlijk naar Ophemert,  waar we aansluiten bij de plaatselijke dodenherdenking in de kerk.

Wil je meedoen? Graag aanmelden via https://rivieractief.nl/agenda/.  Hieronder kun je het volledige programma van de middag en avond lezen.

– 15 u Verzamelen en starten op Kasteel Ophemert http://www.kasteelophemert.nl/

– 15.30 – 17.15 u Struintocht over de Waalstranden naar het monument ‘De Roeier’ in Zennewijnen, vervolgens naar Campingpark Zennewijnen

– 17.30 – 18.30 u  Mogelijkheid om wat te drinken en eten (op eigen kosten) op Campingpark Zennewijnen http://www.campingzennewijnen.nl/nl/welkom.html

– 18.35 – 19.35 u Wandeling naar Ophemert,  waar we aansluiten bij de plaatselijke dodenherdenking in de kerk

– 20.40 u Einde bij Kasteel Ophemert

Totale afstand is 9 km

Dit is een gezamenlijk initiatief van Tour de Waal (Stichting BOL) en Rivier Actief

Back To Top