Skip to content
rivieractief@gmail.com

Struingids tussen Lek en Linge, de derde Struingids om te avonturieren langs de rivieren is verschenen!

De nieuwe struinroutes leiden je door onontdekte plekken in het landschap. Van Vrijstad Vianen struin je langs de Lek naar Vrijstad Culemborg, waarbij je over het imposante Fort Everdingen komt. Een ronde door de groenste plekken van glasstad Leerdam is ook een klapper.

Leonie Kiesel-van der Horst, vrijwilliger in het Hofje van Aerden in Leerdam vertelt in de gids over de historische moestuin in de Glasstad en boswachter René Garskamp deelt veertien tips in de Zouweboezem. Kars Veling van de Vlinderstichting buigt zich over het paargedrag van het Oranjetipje. Verder lezen we dat de polders Bolgarijen en Autena het grootste griendencomplex van ons land vormen en dat Paveijen een verdwenen middeleeuws kerkdorpje is bij Culemborg.

De Struingids tussen Lek en Linge is in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden, Vrijstad Vianen en Leerdamglasstad.nl ontwikkeld, in samenwerking met gemeente Culemborg en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Jan van den Berg en ik (Emmie Nuijen) hebben de gids weer gemaakt.

De Struingids is gratis af te halen bij o.a. het TIP Leerdamglasstad.nl, VVV Vianen en TIP Culemborg. Op de website is ook de digitale versie te lezen. De gids kan ook besteld worden via www.struingids.nl, hiervoor wordt een kleine tegemoetkoming gerekend. Digitaal is de gids ook via deze website in te zien.

Back To Top